Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 116 107 106

Mittfältare
105 112 120 111 108

Forwards
109

Ersättare
102 113 117
115

Spelade ej/ skadade/sjuka
110
Matchfakta
HIF   LFC
0  3
(0-1)

Varningar, HIF:
Varningar, LFC:
Publik: 712
Domare: Jenny Palmqvist

0-1 Kosovare Asllani (16)
0-2 Maja Krantz (58)
0-3 Caroline Seger (90)

Byten LFC (ut-in)
Rydahl Bukh - Heimersson (60)
Paaske Sörensen - Vidarsdottir (66)
Asllani - Skålberg (85)

Maja K skott 2009
Foto: Tobias Josefsson

LFC segrade pÄ Kanalplan

LFC bÀrgade sÀsongens andra bortatrea nÀr man vann mÄndagens match mot Hammarby med 3-0. - Vi visar enorm karaktÀr och genomför matchen pÄ ett mycket bra sÀtt, sÀger Magnus Wikman.

Med ett mål i första och två i andra halvleken knep LFC tre sköna poäng i bortamötet med Hammarby på Kanalplan på måndagseftermiddagen.

LFC tog tag i taktpinnen efter de första inledande minuterna av matchen och släppte sedan inte taget före paus. Att det var gästande LFC som styrde och ställde under de första 45 minuterna visade sig också i målprotokollet.

Ledningsmålet kom till efter en hörna slagen av Petra Larsson och som hemmalaget hade problem att ta undan. Bollen hamnade hos Kosovare Asllani som siktade innan hon satte bollen i nät bakom finska landslagsmålvakten Minna Meriluoto.

"Kosses" mål blev det enda före halvtidsvilan, men det kunde ha blivit fler fullträffar för LFC.

- Jag tycker att 1-0-ledningen var lite i underkant, säger tränaren Magnus Wikman efteråt och ger sin syn på matchens första halva:

- Vi var det klart bättre laget i första halvlek. Vi har full kontroll på matchen, skapar en del chanser, gör ett mål och släpper inte till någon farlighet mot eget mål.

Efter vilan kom Hammarby ut med lite mer energi än tidigare. Stockholmslaget fick också mer att säga till om inledningsvis, men efter tio minuter tog LFC udden ur hemmalaget när man ökade på ledningen till 2-0 genom Maja Krantz.

Efter målet flyttade Hammarby fram allt mer folk för att nå en reducering, men närmare en ett par bra chanser mot Sofia Lundgrens mål kom man aldrig. Istället kunde LFC utöka målförsprånget ytterligare genom Caroline Seger.

- Vi började lite passivt i andra halvlek samtidigt som de kliver upp högre. De skapar också ett par möjligheter, men vi kommer tillbaka och efter 2-0 går luften ur Hammarby, säger Magnus Wikman som är belåten efter att man tagit tre nya poäng.

- Jag tycker att vi genmför matchen på ett mycket bra sätt. Vi visar stark karaktär och en enorm beslutsamhet vilket också lägger grunden för en klar seger mot hemmastarka Hammarby.

2009-04-13 18:30

Skrivet av: Anders Nilsson