Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
109 112 120 108

Forwards
105

Ersättare
102 113 123 116
115

Spelade ej/ skadade/sjuka
110 117
Matchfakta
LFC   MFF
0  0
(0-0)

Varningar, LFC: Landström
Varningar, MFF: Stefansdottir, da Costa
Publik: 2287
Domare: Linda Johannesson

Byten LFC (ut-in)
Vidarsdottir - Sharro (84)
Petra L vs LdB 2009
Foto: Tobias Josefsson

Oavgjort mot Malmö

Spelövertaget var klart och avsluten lÄngt mÄnga fler för LFC Àn för gÀstande LdB FC Malmö, men inget av lagen lyckades fullt ut i de avgörande momenten och matchen blev mÄllös. - Vi gör en riktigt bra match, sÀger Magnus Wikman.

LFC visade att man är i bra form när man tog emot Malmö på måndagskvällen. Med ett alert och initiativrikt spel kopplade man nästan omgående ett klart grepp om händelserna på Folkungavallens gräsmatta . Ett grepp man behöll under hela den första halvleken, där gästerna endast kom fram i enstaka kontringar.

Det var också efter en sådan omställningssituation som Skånelagets bästa chans före paus kom till. Pavlina Scasna bröt in från sin vänsterkant och avlossade ett tungt skott som Sofia Lundgren tvingades sträcka ut rejält för att rädda.

LFC visade förutom ett stort bollinnehav prov på en urstark defensiv och ett offensivt spel som ledde fram till flera halvchanser mot Tine Cederkvist i Malmömålet.

En av de fina kombinationer som LFC visade upp ledde också fram till att Margret Lara Vidarsdottir kunde rulla in bollen bakomTine Cederkvist, men målet underkändes på grund av offside.

- Vi gör en bra första halvlek och skapar chanser att ta ledningen, säger LFC-tränaren Magnus Wikman.

Chanser för båda lagen
Skånelaget tog sig in i matchen något bättre efter halvtidsvilan och Therese Sjögran kunde mycket väl ha blivit målskytt när hon satte foten till på ett inlägg från Linda Forsberg i inledningen av den andra halvleken. Sjögrans avslut gick högt över Sofia Lundgrens målram och LFC:s målnolla förblev intakt.

Precis som under de första 45 minuterna var det LFC som hade det mesta av spelet och man bjöd också på riktigt fin fotboll i perioder. Det var egentligen bara pricken över i:et, den riktiga fullträffen, som saknades.

Kosvare Asllani hade ett par fina lägen och Caroline Seger fick en fin chans när en hörna från Maria Karlsson nådde hennes panna, men det ville sig inte i de avgörande momenten.

Matchen slutade utan mål och utan vinnare, men den gav LFC ett kvitto på att man är bra.

- Utifrån hur vi ville spela och den taktik vi dragit upp gör vi en riktigt bra match. Vi neutraliserar deras offensiv och tillåter dem inte att skapa särskilt mycket, säger Magnus och fortsätter:

- Samtidigt skapar vi en hel del chanser att avgöra både i första och andra halvlek. Jag är mycket nöjd på det sätt vi genomför matchen och med den poäng vi tar mot ett bra lag.

2009-06-01 22:00

Skrivet av: Webbredaktionen