Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lollo laddar för fullt Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Spännande match väntar på Folkungvallen

Linköpings FC tar emot det forna storlaget Umeå IK under tisdagskvällen på Folkungavallen. Vårens möte slutade 1-1 och det är bäddat för en tuff och spännande match.

Damallsvenskans femtonde omgång 2010 blir komplett i och med LFC:s hemmamöte med Umeå IK. Ett UIK som närmast kommer från ett Champions League kval där man oväntat blev utslagen i ett gruppspel på Cypern. I och med UIK:s miss i kvalet, blir nu LFC tyvärr enda svenska laget i Champions League 2010-2011.

LFC:s senaste tävlingsmatch var semifinalen i Svenska Cupen mot Örebro, en match som slutade med en snöplig förlust efter förlängning. Under matchen blev vi successivt bättre, men vi lyckades inte utnyttja det spelövertag vi hade, och det är bara att gratulera Örebro till finalplatsen 2010. Nu gäller fullt fokus på att jaga den viktiga andraplatsen i Damallsvenskan, en placering som garanterar kvalspel till Champions League nästa år. För att lyckas med detta krävs ett fortsatt bra och stabilt försvarsspel, och ett anfallsspel som blir mer effektivt.

UIK har ett tabelläge som är stabilt i mitten av tabellen, vilket säkert är en stor missräkning för Sveriges stora klubb inom damfotboll den senaste tioårsperioden. Ett turbulent år har troligtvis påverkat laget, men med allt detta bakom sig kommer laget säkert att klättra uppåt igen. Laget har fortfarande en stark spelartrupp och innehåller A- och U-landslagsspelare från Sverige, Nigeria och Finland, och bland annat återfinns en av Sveriges bästa U20-landslagsspelare från VM -Sofia Jakobsson- i laget.

Matcherna mot Umeå brukar bli välspelade och spännande, och det är troligt att det blir så även nu. Båda lagen strävar efter ett eget spel byggt på passningsspel, och avgörande för matchutgången blir vilka som kan följa sin matchplan bäst.

I LFC kommer Kosovare Asllani att vara tillgänglig för spel, och hon kommer med all sannolikhet att få speltid redan på tisdag.

Inga skador, avstängningar eller sjukdomar ser i dagsläget ut att påverka startelvans utseende mot Umeå. Jessica Samuelsson och Jonna Andersson är inte tillgängliga då de är iväg med landslaget.

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-08-16 12:00

Skrivet av: Webredaktionen