Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Petra Larsson 2010
Foto: Filip Oskarsson

Dags för åttondelsfinal!

Det är dags för Linköpings FC att gå in i den andra slutspelsrundan i årets Womens Champions League. För motståndet står Sparta Prag och det första mötet spelas på Folkungavallen.

Dags för första mötet av två med Sparta Prag i 1/8-delsfinalen i årets Champions League, och en väldigt intressant och utmanande avslutning på säsongen! Sparta Prag är Tjeckiens absolut bästa klubb på damsidan, och alltsedan 2005 har laget årligen kvalificerat sig till Women´s Champions League. Största framgången i denna turneringen är från 2005-2006 då laget nådde kvartsfinal.

Tjeckisk damfotboll är bra, och Sverige lyckades i årets VM-kval endast spela 0-0 hemma och efter mycket om och men vinna i Tjeckien med 1-0. Ett tätt aggressivt tjeckiskt landslag ställde till stora problem för Sverige, och i Tjeckien kunde hemmalaget mycket väl haft ledningen i matchen när Sverige avgjorde genom Caroline Seger. Det tjeckiska landslaget präglas mycket starkt av Sparta Prag och allt som oftast har klubben 7-10 spelare med i landskamperna.

Några av spelarna håller hög klass, och speciella spelare att titta på är spelskickliga mittbacken Petra Bertholdova som efter lång skadefrånvaro kommit tillbaka, offensiva och tuffa vänsterbacken Petra Vystejnova och forwarden Lucie Martinkova. Den senaste en mycket komplett forward som vi får se upp med.

Efter Damallsvenskans avslutning där vi vann mot Kristianstad och Sunnanå med totalt 8-0, har laget inte varit samlat mer än vid några enstaka träningspass. Träningslandskamper för Sverige A och Sverige F 19 tillsammans med träningsläger för Finland har gjort att endast halva truppen varit på plats i Linköping. Detta har inte varit ett helt optimalt upplägg för oss som klubb, men inte så mycket vi kan påverka.

Träningarna har dock varit bra, och när vi nu fått tillbaka alla på plats har det sett riktigt bra ut! Positivt är det även att hela truppen är skadefri, och konkurrensen om startplatserna är precis så bra som man önskar.

Vi är medvetna om att det krävs en bra prestation för att nå ett bra resultat mot Sparta Prag. En av nycklarna är att fortsätta vara modiga i anfallsspelet och använda det vi är riktigt bra på! En annan är att vi klarar av att vara taktiska men väldigt aggressiva i vårt försvarsspel, och det kanske viktigaste av allt, känna inspiration och glädje inför den här typen av matcher!

Läget i truppen:
Ingrid Schjelderup tränar med truppen, men är inte aktuell för spel denna säsong.

OBS! Notera starttiden 13.00!

2010-11-02 16:00

Skrivet av: Webredaktionen