Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Lotta Rohlin AIK 2010
Foto: Filip Oskarsson

Tuff match i cupen för LFC

Linköpings FC ställs mot AIK i cupen under torsdagseftermiddagen. LFC har redan mött AIK under säsongen och segrade då med 0-2, även den matchen spelades på bortaplan.

AIK står för motståndet när det är dags för LFC:s åttondelsfinal i Svenska Cupen 2010. Det blir årets andra möte klubbarna emellan, det första vanns av LFC i Solna med 2-0 efter mål av Charlotte Rohlin och Linda Sällström.

AIK gick in i cupen mot Djursholm och vann komfortabelt med 8-0. LFC:s första cupmatch vanns mot Mariebo i Jönköping med 9-0.

AIK:s nya unga lag börjar ta form mer och mer och i Damallsvenskan har även poängen börjat komma. Vi är förberedda för en match med mycket ambition och vilja från AIK:s sida, så det är viktigt att vi är fokuserade och förberedda på vår uppgift.

Våra senaste matcher har poängmässigt varit en besvikelse. Trots klart övertag i målchanser har vi inte lyckats vinna dessa matcher.

Även om vi har förståelse och tålamod med att det tar tid att spela in många nya spelare, har vi stora krav och förhoppningar på oss själva och på våra resultat och prestationer. Träningsmässigt ser det bättre och bättre ut, och det känns som vi är på väg in i riktigt bra form. Någon förändring i startelvan jämfört med senast lär det bli, och självklart satsar vi fullt ut på att vinna matchen i Solna!

Läget i truppen:

Ingrid Schjelderup är borta resten av säsongen och Jessica Samuelsson är sjuk.

Med vänlig hälsning
Jörgen Petersson
Linköping Fotboll Club

2010-05-13 12:30

Skrivet av: Webredaktionen