Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Kalle passar 2009
Foto: Tobias Josefsson

Dag för träningsmatch igen

Efter att en hel rad LFC-spelare varit i v√§g p√• olika landslagsuppdrag √§r nu hela truppen √•tersamlad och redo f√∂r s√∂ndagens tr√§ningsmatch mot √Ėrebro.

Årets andra träningsmatch spelas i Örebro, där vi får en bra värdemätare mot ett potentiellt topplag i Damallsvenskan 2010. Vi ställs mot ett lag som 2009 faktiskt besegrade både LFC och Malmö, tog poäng mot Göteborg och var ytterst nära även mot Umeå. Med bibehållen trupp och en mycket kompetent ledarstab kommer Örebro att kunna ta ännu ett steg 2010.

Under veckan har vår trupp fått tillbaka spelare från olika landslag. Samtliga har gjort bra ifrån sig och fått bra matchning mot kvalificerat motstånd. För oss i LFC gäller det nu att få ihop vårt eget lag så snabbt som möjligt, utan att för den skull stressa och träningsmatcherna blir allt viktigare för varje vecka som går.

I dagens match mot Örebro åker vi upp med hela truppen plus tre inlånade Kentyspelare. Dock kommer Josefine Öqvist att få vänta ännu en tid på sin comeback, Faith Ikidi anslöt i veckan och vilar idag efter lite känningar, Maria Svensson spelade med Kenty igår och vilar idag. Övriga spelare är tillgängliga och kommer att få speltid.

Vad förväntar vi oss av dagens match? Vi vill se en tight och aggressiv defensiv, och ett anfallsspel med många spelare som vill vara delaktiga. Ibland blir det en omställning för en del av våra spelare direkt efter landslagsspel, då det sällan spelas lika överallt. Men våra spelare är skickliga nog att hantera detta på ett bra sätt.

2010-03-07 10:00

Skrivet av: Jörgen Petersson