Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jossan försäsong 2009
Foto: Tobias Josefsson

"Jossan" gör comeback

Försäsongen fortsätter för LFC:s del med match mot Djurgården. En match där såväl Faith Ikidi som Josefine Öqvist gör comeback i laget.

Vi närmar oss tävlingssäsong, och därmed ett allt viktigare träningsmatchande. På söndag väntar Djurgården som motståndare, ett lag som nyligen besegrade Tyresö med 4-1, mycket starkt! Även om det är träningsmatcher och resultat och form varierar mycket, kan man redan nu konstatera att flera  av de allsvenska lagen överraskat resultatmässigt.

Djurgården bygger upp ett nytt lag under ny tränare. Saknaden av Victoria Svensson som slutat, kommer givetvis att vara märkbar, men kanske kan hon tillföra desto mer i sin sportchefsroll. På planen lär nya spelare vilja ta över efter "Vickan" med flera.

Vecka 10 har för vår del bestått av fystester, anpassad träning för de som haft tuffast landslagsprogram, och ett fortsatt nötande på vårt sätt att vilja spela. Positivt har varit att via testerna se vår fysiska utveckling som verkligen går åt rätt håll! Senaste matchen mot Örebro gav också den en del positiva svar på nuvarande fysiska status.

Inför helgens match har vi för första gången i år hela truppen samlad och tillgänglig för spel vilket är mycket glädjande. Detta betyder bland annat att målvaktsförvärvet Maria Edman ingår i truppen, och  att Josefine Öqvist gör en efterlängtad comeback. "Jossan" har som alla vet en väldigt lång skadeperiod bakom sig, men har nu kontinuerligt kunnat träna på för fullt, och hon är mycket väl förberedd för match. Det kommer att bli ett längre inhopp för henne, och det är något hon och LFC verkligen sett fram emot.

Dessutom gör Faith Ikidi årsdebut. Faith fick vila förra matchen mot Örebro, då vi ville att hon skulle komma igång med träningen innan matchspel var aktuellt.

Det blir en ur flera aspekter intressant match att se fram emot och vår målsättning är att matchen ska ge oss ännu några svar inför tävlingssäsongen.

I övrigt kan vi glädjas åt ny landslagsuttagning för Jonna Andersson som blivit uttagen att möta Danmark i en dubbellandskamp.

 
Med vänlig hälsning

Jörgen Petersson/Peter ”Kuno” Johansson
Linköpings Fotboll Club

Mer information på www.linkopingfc.com

2010-03-12 18:50

Skrivet av: Jörgen Petersson