Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Arsenal-LFC Champions League 2
Foto: Filip Oskarsson

Härlig returmatch står för dörren

Linköpings FC spelade förra veckan 1-1 mot Arsenal i Champions League. Nu har vi kommit fram till match nummer två som går av stapeln ikväll på Kopparvallen i Åtvidaberg.

Linköpings FC ställs mot Arsenal i den andra kvartsfinalen i UEFA Women’s Champions League på onsdagskvällen. Första matchen spelades i torsdags och slutade oavgjort, 1-1. Linköping har därmed ett bra utgångsläge inför returmatchen. Jörgen Petersson är nöjd med spelet som hans presterade på Meadow Park i London.

- Prestationen var jäkligt bra. Framförallt i första halvlek då det var bra både offensivt och defensivt. Ska man klaga på något så är det att vi inte gör fler mål på de klara chanserna som vi har. Men vi är så nära hundraprocentiga som vi kan bli i första halvlek. I andra halvlek fick vi jaga oerhört mycket men vi behöll ett fantastiskt bra försvarsspel.

Linköping stod för en väldigt bra insats mot Arsenal och visade upp ett väldigt försvarsspel i kombination med ett väldigt bra anfallsspel, framförallt i den första halvleken. Det oavgjorda resultatet gav självförtroende till laget och det råder optimism i laget.

- Vi är väldigt inriktade på hur matchen kommer se ut. För det är så, vi måste gå för vinst, vi kan inte gå in för att spela 0-0 utan i vår tanke ligger det att vi ska vinna.

Förra veckans match präglades av hård kamp med högt tempo i passningsspelet och det var en underhållande match för publiken. Hur matchbilden kommer se ut imorgon är det ingen som vet, men Jörgen har sina funderingar om hur det kommer se ut.

- Arsenal kommer försöka höja tempot ett snäpp som de gjorde i andra halvlek i första matchen. De gjorde lyckosamt och de kommer de naturligtvis att försöka spinna vidare på. Jag tror och hoppas att vi kommer behålla bollen under längre tid så att de får springa mer. Vi kommer skapa chanser på dem för vi är så pass bra offensivt och jag hoppas att vi har lite bättre resultat i våra avslut så att inte deras målvakt blir matchräddare en gång till.
 
 

2011-03-23 13:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson