Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Göteborg 2011 Charlotte Rohlin
Foto: Filip Oskarsson

Semifinal i Svenska Cupen i Göteborg

Link√∂pings FC spelar i morgon mot Kopparberg/G√∂teborgs FC i Svenska Cupens semifinal. Det kommer att bli en tuff uppgift f√∂r g√§sterna fr√•n √Ėsterg√∂tland n√§r de st√§lls mot tabelltv√•an G√∂teborg.

I Svenska Cupen 2011 har vi kommit fram till semifinal och det är dags för LFC att ta sig an Göteborg på bortaplan. Ett Göteborg som i kvartsfinalen besegrade LB 07 på bortaplan med 8-0, och dessförinnan slagit ut Jitex (3-0) och Stångenäs (9-0).

Göteborg hade en mindre bra inledning av serien, men har tagit sig upp till tredje plats, endast 4 poäng bakom Umeå och Malmö. Senaste tre seriematcherna har slutat med vinster mot Malmö, Dalsjöfors och Örebro. Under sommaren har en av seriens mest erfarna och rutinerade spelartrupper även förstärkt med Norges största stjärna Ingvild Stensland närmast från Lyon.

Vi i LFC vann i senaste cupomgången mot LdB Malmö med 2-1, efter att vi vänt ett 0-1 underläge. Tidigare i cupen har vi slagit ut Tölö och AIK med totalt 5-0. Cupmötet blir det första av två inom fyra dagar mot Göteborg, och det ska bli två mycket intressanta möten för oss. Som vi också sagt redan från inträdet i Svenska Cupen, ser vi denna som en viktig tävling och en möjlighet för oss att vinna något i år.

I LFC:s trupp tillkommer den nya målvakten Karen Bardsley, medan Ingrid Schjelderup inte är tillgänglig på grund av skada. Tilda Heimersson är borta resten av året, men gör bra framsteg i sin rehabilitering och har redan påbörjat träning med boll.

2011-08-26 20:00

Skrivet av: Webredaktionen