Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


maja vs Piteå 2009
Foto: Filip Oskarsson

Dags för seriepremiär!

Jörgen Petersson ser fram emot seriepremiären med tillförsikt. På onsdagkvällen smäller det - på Kopparvallen i Åtvidaberg - seriepremiär för LFC! Jörgen Petersson berättar här om sina tankar. ARKIVBILD 2009.

I Damallsvenskans första omgång ställs LFC mot nykomlingen Piteå IF.
 
Matchen fullbordar premiäromgången och bland övriga matcher kan vi bland annat konstatera ett ganska väntat oavgjort resultat mellan Tyresö och Göteborg, en oväntad poängförlust för Malmö och ett mycket positivt Djurgården besegra Jitex fullt rättvist.
 
En intressant och rolig start på årets serie och förhoppningsvis kan vi i LFC få en bra start efter en bra genomförd prestation i vår premiär.
 
Vår premiärmotståndare är Piteå IF, nykomling efter överlägsen serieseger i Norrettan 2010. Laget var uppe i Damallsvenskan 2009, men trots ett massivt publikstöd på hemmaplan och många internationella nyförvärv lyckades man inte hänga kvar. Årets upplaga är än mer meriterat, och i Faith Ikidi och målvakten Stephanie Labbé har laget internationella stjärnor. Dessutom finns ytterligare internationell erfarenhet i ännu en nigerianska, en amerikanska, en irländska och en norska i truppen. Att laget också har ett flertal spelare med svenska U-landslagsmeriter borgar för att Piteå IF bör klara av att var ett lag för övre halvan redan 2011.
 
I LFC ser vi fram emot premiären med stor tillförsikt! Försäsongen har varit bra med genomgående hög kvalité på träningarna, två mycket bra genomförda matcher mot Arsenal, och detta med en ny trupp som ser mycket intressant ut!
 
Visst har vi tappat flera spelare med stor allsvensk rutin, men vi har framförallt fått till oss spännande tillskott till truppen! Erfarna spelare som passningsskickliga Mariann Gajhede och nickstarka forwarden Kathryn Gill som båda kommer att tillföra mycket i vår offensiv, viljestarka, ambitiösa och tuffa ungdomar i Josefine Alfsson och Lisa Klinga, en spelskicklig ytterback med stor potential i Elin Borg och en trygg målvakts backup i Maria Cederholm.
 
Tillsammans med de som är kvar sedan 2010, bildar LFC 2011 en mycket spännande mix av ungt och erfaret. Visst kommer vi att vara beroende av stabila insatser på hög nivå - som vanligt - av våra äldre rutinerade Sofia Lundgren och Lotta Rohlin för att kunna konkurrera med de bästa. Båda fortsätter hela tiden att bli bättre!
 
Asllani och Fors har fått vara med hela uppbyggnadsperioden, och båda ser mycket bra ut inför seriestart. Linda Sällström har visat prov på forwardsspel av absolut högsta klass under försäsongen och blir väldigt spännande att följa. Men hur bra den enskilde än är, så är det via LAGETS utveckling och prestationer vi ska nå lyckade resultat!
 
Därför känns det bra att kunna säga att lagets spelartyper och sammansättningen i gruppen känns mycket bra inför seriestarten i det som mycket väl kan bli en rekordjämn damallsvenska!
 
Tyvärr har vi ett antal skador inför premiären. Tilda Heimersson är som bekant knäskadad och hon kommer att opereras inom kort. Hon är borta hela säsongen, men jag är övertygad att Tilda kommer tillbaka och att hon fortsätter sin starka utveckling! Maja Krantz, Mariann Gajhede, Lisa Klinga och Maria Cederholm ska snart kunna vara i speldugligt skick efter sina skador, men det är tveksamt att någon av dem kommer till spel redan mot Piteå.
 
I övrigt noterar vi..
...att Sverige nyligen lyckades vinna över Canada i en match där Rohlin och Lundgren spelade helt avgörande roller-bra och ett styrkebesked för Sverige efter ett allt annat än lyckat Algarve Cup
 
… att Malmö ersatt Therese Sjögran med tre (3!) internationella spelare, och dessutom får tillbaka Therese i augusti
 
..att Djurgårdens Reneé Slegers och Jitex Fridolina Rolfö kan bli stora utropstecken i allsvenskan
 
..att Lyon-Arsenal i Champions League spelades inför över 20 000 åskådare
 
..att Tyresös Hasse Löfgren lyckats få fram svensk damfotboll i media på ett imponerande sätt senaste veckan. Bra Hasse!
 
Med vänlig hälsning 
Jörgen Petersson
Tränare
Linköpings FC 

2011-04-12 15:00

Skrivet av: Webbredaktionen