Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Kososvare Asllani LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

LFC tar sig an Umeå på Folkungavallen

Linköpings FC är revanschsugna efter förlusten mot Malmö i tisdags. Chansen till revansch kommer redan i morgon när Umeå IK kommer till Folkungavallen. En offensiv och underhållande match är att vänta! Jörgen Petersson reflekterar kring morgondagens match här nedan.

I Damallsvenskans femte omgång kommer Umeå på besök till Linköping.

Vår motståndare Umeå IK är på väg tillbaka mot toppen igen i svensk damfotboll efter ett par tyngre år. En spelartrupp med både erfarenhet och ungdom tillsammans med internationella nyförvärv gör att laget känns spännande i årets serie, och man kan mycket väl vara med och fightas högst upp i slutet av serien. Dessutom har UIK:s yngre spelare fått allsvensk erfarenhet under några år så det är ett bra lag som kommer och gästar Folkungavallen.

I Tisdags förlorade LFC sin första tävlingsmatch för året. Efter en bra start nere i Malmö med ledningsmål, lyckades vi tyvärr inte trots detta ta med oss någon poäng hem. Matcherna kommer tätt i den här perioden vilket gör att vi snabbt har möjlighet att revanschera oss, och vi kommer att göra allt vi kan för att göra så! I spelartruppen är det Tilda Heimersson sedan tidigare inte tillgänglig. Kate Gill är opererad för några dagar sedan och hon är borta resten av säsongen. När det gäller Sofia Lundgren kommer beslut om spel att tas av vårt medicinska team under fredagen. Vi ser fram emot en match emellan två lag som vill spela offensivt, och jag tror det kan bli en underhållande match!

I övrigt noterar vi
...att skadorna är väldigt många i damallsvenskans upptakt
…att LB07 mycket överraskande slog ut ett nästan ordinarie Kristianstad ur Svenska Cupen
…att våra granne IFK Norrköping öppnat starkt som nykomling i Söderettan

2011-05-05 14:00

Skrivet av: Webredaktionen