Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jonna Andersson LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

Sista hemmamatchen innan VM

Linköpings FC spelar på söndag sin sista hemmamatch för vårsäsongen. För motståndet står Kopparbergs/Göteborg FC som för närvarande ligger precis framför LFC i tabellen. Nedan kan du läsa Jörgen Peterssons tankar innan matchen.

I Damallsvenskans åttonde omgång 2011 är det dags för LFC att ta emot Göteborg på hemmaplan. Ett Göteborg som tillsammans med Malmö och Tyresö utmålats som den stora favoriten av expertisen inför årets säsong.

Göteborg har efter en tveksam och trög inledning med endast en poäng och 0-3 i målskillnad på de tre första omgångarna nu fått igång spelet ordentligt. På de senaste fyra omgångarna har laget fyra vinster och hela 15-0 i målskillnad! Damallsvenskans mest rutinerade lag (snittåldern är strax under 25 år) är skickliga såväl offensivt som defensivt så det blir en väldigt intressant och rolig match att se fram emot för vårt LFC på söndag!

Vi i LFC vann i senaste allsvenska omgången borta mot Dalsjöfors med 1-0 efter segermål av Louise Fors. Därefter har vi även tagit oss vidare i Svenska Cupen efter vinst med 1-0 borta mot Tölö. Två matcher som resultatmässigt varit jämna, men där vi - framförallt mot Dalsjöfors - varit väldigt överlägsna spelmässigt och borde vunnit med klart större siffror.

I matchen mot Göteborg kommer effektiviteten att behöva vara betydligt bättre hos oss för att vi ska kunna nå ett bra resultat. Sakta men säkert är vi på uppåtgående, och de spelare som missat större delen av försäsongen har sett bättre och bättre ut allteftersom de kommit ifatt träningsmässigt. Dessutom har flera av våra yngre spelare stadigt tagit kliv framåt vilket gör att vi med spänning ser fram emot söndagens match och fortsatta matcher framöver.

I LFC:s trupp har vi inga avstängningar eller nytillkomna skador att rapportera, vilket gör att hela truppen förutom långtidsskadade Tilda Heimersson och Kathryn Gill är tillgängliga för spel.

I övrigt noterar vi
...att Umeå blir att räkna med när det drar ihop sig framåt hösten
...att Sveriges VM-trupp offentliggörs 31 maj
..att Norge VM-genrepar mot Tyskland och USA 14:e respektive 20:e juni..

2011-05-27 15:00

Skrivet av: Webredaktionen