Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Nora slÄr ett pass mot Tyresö 2010
Foto: Filip Oskarsson

Tuff match mot hÄrdsatsande Tyresö

Linköpings FC stÀlls i morgon mot hÄrdsatsande Tyresö FF i en viktigt match i Damallsvenskan. Linköping krigar för att ta sig upp i tabellens mittenskikt medans Tyresö kÀmpar för att hÀnga pÄ topplagen. Jörgen Petersson, trÀnare i LFC delger hÀr sina tankar inför morgondagens batalj.

Efter en höststart som för LFC:s del startat med cupvinst mot LdB Malmö efter en mycket bra genomförd match, en poäng i en svår bortamatch mot Kristianstad där vi tyvärr inte lyckas avgöra trots att vi var det klart bättre laget, ska vi nu ta oss an en förening som gjort en jättesatsning inför 2011.

Tyresö FF är dagens motståndare i damallsvenskans tionde omgång. Ett Tyresö där 10 av 11 startspelare har A-landslagsmeriter för respektive land! Laget tippades vara LdB Malmös främsta utmanare om SM-titeln, men är i dagsläget placerat i mitten av tabellen. Dock fortsätter hårdsatsningen och det är väl troligt att någon eller några storstjärna/or ytterligare finns på plats i laget under höstavslutningen.. I Svenska Cupen har laget tagit sig till semifinal där så småningom Kif Örebro väntar.

LFC:s senaste match var mot Kristianstad borta i söndags. Efter ett otroligt bra anfallsspel med stor variation under första halvlek och ett försvarsspel som gjorde Sofia Lundgren i princip helt sysslolös borde matchen varit avgjord. Tyvärr lyckades vi inte med detta, och även om vi skapar klart mest även i andra halvlek blir det tyvärr bara en poäng med hem. Spelmässigt har vi gjort två väldigt bra insatser som helt klart borde resulterat i två vinster. Men som bekant finns inga skönhetspoäng i fotboll, och ska vi kunna konkurrera med de allra bästa behöver vi bli betydligt mer effektiva och bättre på att avgöra matcherna. Och redan i denna match finns möjligheten till detta!

Dagens match känns väldigt avgörande för fortsättningen. Serien är på väg att delas i olika skikt och för både Tyresö och för oss själva är det bara vinst som gäller för att få lite häng uppåt. Detta bådar för en offensiv satsning från båda lagen, och vi kommer att göra allt vi kan för att gå vinnande ur matchen.

Vi vill att du som åskådare ska få se ett energiskt och viljestarkt LFC som alltid gör allt för att vinna. Vi vill spela en positiv och teknisk anfallsfotboll kombinerat med ett disciplinerat försvarsspel, men om det inte fungerar för dagen ska vi kriga oss till framgången!

Till sist..än fler nya spelare ansluter till Damallsvenskans höstavslutning vilket betyder fler bra spelare och bättre konkurrens. Gemensamt för de just nu fyra översta lagen i tabellen är dock kontinuitet och få men bra justeringar i respektive trupp.

2011-08-02 17:30

Skrivet av: Webredaktionen