Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


AIK-LFC 2011-04-28 Maja Krantz
Foto: Filip Oskarsson

LFC har revansch att utkräva

Linköpings FC möter under lördagen Tyresö FF och har stor revansch att utkräva. Lagen mötes så sent som för en och en halv vecka sen och då vann Tyresö med 1-4 på Folkungavallen. Här nedan kan du läsa Jörgen Peterssons tankar kring matchen.

Returmöte som ger möjlighet till revansch gäller när LFC tar sig till Tyresö för match i Damallsvenskans trettonde omgång. Mötet i Linköping slutade med Tyresövinst med 4-1, en klar och rättvis seger även om det var LFC som var det spelmässigt bättre laget till att börja med. I andra halvlek var dock det meriterade stockholmslaget riktigt bra samtidigt som LFC inte kom upp i en tillräckligt bra prestation för att nå ett bra resultat.

Vår senaste match spelades mot Kristianstad och resulterade i en odiskutabel 3-1 vinst. De chanser Kristianstad skapade med eget spel var väldigt få, dock tog de vid ett par tillfällen vara på tveksamheter hos oss själva och fick Sofia Lundgren att göra några viktiga och bra ingripanden. I vårt eget spel skapade vi återigen många klara chanser, och även om vi kunde gjort ett par mål till, känns det bra att vi fick bättre utdelning denna gång.

För att få med oss ett bra resultat mot Tyresö behöver vi bibehålla effektiviteten från senaste matchen och ha ett disciplinerat försvarsspel utan tveksamheter.

Inför matchen i Tyresö finns lite oklarheter i vår trupp. För nytillskotten gäller att Dafina Memedov som överenskommet spelar med Kenty och Hanne Gråhns är ännu inte spelklar. Frågetecken finns för dessutom för Sofia Lundgrens och Kosovare Asllanis medverkan. Tilda Heimersson är sedan tidigare är borta resterande del av säsongen.

2011-08-12 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson