Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


DIF - LFC 2011
Foto: Filip Oskarsson

Sista chansen att se LFC pÄ hemmaplan

Linköpings FC spelar pÄ söndag sin sista hemmamatch för sÀsongen 2011. För motstÄndet stÄr Jitex BK och det Àr upplagt för en vÀldigt spÀnnande tillstÀllning.

Jitex BK är LFC:s motståndare i söndagens damallsvenska match som samtidigt är årets sista hemmamatch. Mölndalslaget har haft ett tuffare 2011 än 2010 då de var en av seriens stora positiva överraskningar. Laget är dock sedan en tid klara för spel i allsvenskan även 2012, och kommer säkert att ta tillbaka sin position på övre halvan då, om spelartruppen kan behållas och skador undvikas.

Jitex har en spelartrupp som är både erfaren och fylld av talangfulla spelare. Långvariga skador på bl.a Kristin Carlsson och Frida Höglund har påverkat negativt och även att man tappade sin förstemålvakt helt oväntat mitt under säsongen har säkert påverkat det slutgiltiga resultatet för året. Däremot har man i Fridolina Rolfö en av allsvenskans mest intressanta unga spelare, och hon har gjort en mycket stark säsong.

För LFC:s del har senaste tidens matcher varit på en jämn bra nivå, och det är tydligt att vi presterar bättre i höst än under våren. Orsakerna är säkert flera, men att ha fler friska spelare i träning och tillgängliga för match är självklart en av dem. Senast mot Djurgården skulle vi avgjort efter en mycket bra första halvlek, men visar styrka och moral att komma tillbaka i slutet av matchen efter att motståndaren kvitterat i mitten av andra halvlek. På söndag möts två lag som resultatmässigt inte är nöjda med säsongen, och båda kommer självklart att försöka få till en så bra avslutning som möjligt.

Vi vill att du som åskådare ska få se ett energiskt och viljestarkt LFC som alltid gör allt för att vinna. Vi vill spela en positiv och teknisk anfallsfotboll kombinerat med ett disciplinerat försvarsspel, men om det inte fungerar för dagen ska vi kriga oss till framgången! Vi vill också passa på att tacka för det stöd vi fått under året, och hoppas på ett fortsatt starkt stöd under 2012!

2011-10-07 16:50

Skrivet av: Webredaktionen