Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Nora Holstad passar 2012
Foto: Filip Oskarsson

– Det gäller för oss att vara med

I morgon ställs Linköpings FC mot seriens utropstecken. Nykomlingen Vittsjö har plockat nio poäng på sina fyra första matcher i Damallsvenskan.

Sex poäng på fyra matcher samt obesegrade i Damallsvenskan. Linköping har plockat poäng i samtliga omgångar i upptakten av årets serie men har bara mäktat med en seger (1-0 hemma mot Tyresö). Nu åker LFC till Vittsjö för att bärga säsongens andra trepoängare mot nykomlingen Vittsjö GIK. Vittsjö har imponerat på samtliga med sin inledning av serien.

– De har överraskat alla. Med den starten har de höjt ett varningsfinger och satt sig i respekt. Bortasegern mot Göteborg visar att de är orädda och spelar utan press, säger Christian Andersson.

Efter fyra omgångar har nykomlingen spelat hem hela nio poäng och ligger med det på en fjärdeplats i tabellen, blott sämre målskillnad skiljer dem från förstaplatsen. Det kommer bli en tuff uppgift för Linköpings på lördagseftermiddagen.

– De kommer vilja visa att det inte är en tillfällighet det som de har fått i början. Det gäller för oss att vara med från början och lägga i högsta växel och visa att vi är ett lag som vill vara med i toppen.

Linköping har i inledningen av serien haft problem med effektiviteten i avslutsfasen och har endast mäktat med tre mål framåt. Det är någonting som LFC hela tiden jobbar med för att bli bättre på.

– Vi ska inte älta det utan jag tror att när vi väl får ett mål så kommer det att lossna. Vi jobbar hela tiden med att hitta samspel, tajmingen i löpningar och inlägg.

I slutskedet av matchen mot AIK drabbades lagkaptenen Charlotte Rohlin av en hjärnskakning och hon är således inte disponibel i morgondagens match, ett avbräck för LFC.

– Det är en väldigt duktig back men samtidigt anser vi själva ha en trupp med bred och hög kompetens. Den spelaren som kommer in i hennes ställe kommer göra ett jättebra jobb.

I övrigt är samtliga spelare tillgängliga förutom Tilda Heimersson, Linda Sällström, Ingrid Schjelderup och nyss nämnda Charlotte Rohlin.

2012-05-04 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson