Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Malmö 20110720 cupen Louíse Lollo Fors Lina Nils
Foto: Filip Oskarsson

LFC är förberedda för en tuff drabbning

Linköpings FC åker idag ner till Malmö för att förberedda sig inför morgondagens match mot Ldb Malmö FC. – Vi är bra förberedda känns det som, säger Jörgen Petersson. OBS! Matchen sänds i TV4 Sport med avspark 19.15.

Efter drygt två veckors uppehåll är det dags för omstart i Damallsvenskan för Linköpings FC. För motståndet väntar tabelltvåan Ldb Malmö FC, som ligger tre poäng bakom serieledande Tyresö FF. Linköping i sin tur stod för en riktig urladdning mot Djurgården innan uppehållet när Stockholmslaget besegrades med hela 11-0 på Folkungavallen. Sedan dess har LFC haft flera spelare iväg på landslagsuppdrag som har stått för fina prestationer för sina respektive länder.

– Vi är bra förberedda känns det som, vi är i bra form och vi har flera spelare som har presterat bra för sina landslag, säger Jörgen Petersson.

Linköping och Malmö har under de senaste åren spelat flera tuffa matcher mot varandra och det finns ingenting som talar för att det inte kommer bli minst lika tufft som tidigare.

– Det är väldigt svårt att säga hur matchbilden kommer bli. Det har varit tajta matcher tidigare, förra året förlorade vi där nere med 3-1 trots att vi var det bättre laget i en halvlek. Sen vann vi hemma mot dem ganska klart så vi får se hur matchbilden. Men jag tror att det laget som får ett övertag i sitt eget spel kommer att vinna mycket på det.

Om Linköping vinner morgondagens match så innebär det en skjuts upp i tabellen till en fjärde plats med enbart fem poäng upp till Malmö på andraplats vilket skulle innebära att LFC har lite tätkänning med mer än halva serien kvar att spela.

– Vi har nog med det vi gör varje dag, att vi ska prestera på varje träning, varje dag. Så det är en del av det, att förberedda sig på match, genomföra matchen på ett bra sätt och sedan får man ett resultat som man förtjänar.

I Linköpings lag finns inga nya skador att rapportera om men det är heller ingen spelare som är tillbaka. De spelare som fattas är de långtidsskadade Charlotte Rohlin, Ingrid Schjelderup, Tilda Heimersson och Linda Sällström.

Matchen sänds i TV4 Sport med avspark 19.15!

2012-06-25 14:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson