Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Jessica Samuelsson krigar mot Jitex 2012
Foto: Filip Oskarsson

Fysiskt Jitex väntar LFC

Efter mer än månads uppehåll på grund av OS-turneringen i Storbritannien så är det åter dags för spel i Damallsvenskan. För LFC handlar det om match mot Jitex BK.

Linköpings FC avslutade vårsäsongen på ett väldigt bra sätt och i morgon återstartar serien med match på Valhalla IP mot Jitex. – Det är ett fysiskt spelande lag. I och med Stefan Rehns intåg så har det blivit ett mer spelande lag, men det är en process som sker över en tid och inte på en gång. Vi ska åka dit och vara väldigt alerta från start. Det är ett starkt lag och de slog Göteborg i en träningsmatch innan uppstarten. De kommer göra en bättre höst än vad de har gjort under våren, säger Christian Andersson.

Tidigare matcher mellan LFC och Jitex har varit jämna historier, bortsett från vårens match där ett inspirerat LFC besegrade Jitex med hela 4-0. Men vårens match spelar ingen roll när det väl kommer till morgondagen.

– De har varit ganska jämnare matcher tidigare mellan Linköping och Jitex. Vi stod för en bra insats mot dem i våras men det är insatsen i morgon som är väsentligt.

Under sommaren har det skett vissa förändringar i spelartruppen och Pernille Harder har förstärkt laget. I morgon är hon redo att göra debut i Damallsvenskan.

– Nilla Fischer spelar inte, hon har fortfarande känningar efter skadan som hon hade under OS. Det danska nyförvärvet Pernille Harder är nu spelklar för LFC och gör därmed sin debut i Damallsvenskan.

I övrigt så saknas Charlotte Rohlin, Tilda Heimersson, Linda Sällström och Ingrid Schjelderup.

2012-08-18 18:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson