Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Fischer i nickduell mot Vittsjö 2012
Foto: Filip Oskarsson

Hemmapremiär på Folkungavallen

Efter att ha kryssat i premiären mot Göteborg är det dags för Linköpings FC att visa upp sig för hemmapubliken. Sunnanå SK är laget som står för motståndet när LFC vandrar in på Folkungavallens gräsmatta strax innan 14.00 i morgon.

– Precis som inför premiären i Göteborg så känns det roligt att det drar igång. När man inleder på bortaplan så har man två premiärer, i och med att hemmapremiären också är speciell. Det känns bra och alla spelare är igång, säger Linköpings Martin Sjögren.

Nykomlingen Sunnanå inledde sin säsong i Damallsvenskan med en förlust mot fjolårets succélag Vittsjö. Räkna därmed med ett väldigt revanschsuget motståndarlag.

– De hade en tuff start mot Vittsjö på hemmaplan och låg under med 2-0 efter femton minuter vilket gör att matchen blir som den blir. Men jag tycker att de har bra kvalité på flera spelare och kommer bli en tuff motståndare.

Vad kommer krävas?
– Det som alltid krävs är att man går in och gör en 100 % -ig insats och tar vara på sina målchanser. Men det är inga speciella grejer som ska krävas för att vi ska kunna vinna mot Sunnanå utan för att vinna fotbollsmatcher måste du gå in och göra en 100 %-ig insats.

Hur ser läget ut i laget?
– Vi har ett frågetecken på Pernille Harder men annars är samtliga spelare tillgängliga.

2013-04-20 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson