Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Sunnanå 2013
Foto: Ted Malm

LFC siktar på årets första vinst

Linköpings FC tar i morgon mot tabelltian Vittsjö GIK, en match som kommer bli en rafflande historia. För LFCs del finns det bara ett mål i sikte, att ta årets första vinst i Damallsvenskan.

Efter fyra omgångar av Damallsvenskan ligger Linköpings FC på en nionde plats med tre inspelade poäng. Tre oavgjorda matcher och en förlust har det blivit i säsongsinledningen men ännu ingen seger för LFC, som i morgon ställs mot tabelltian Vittsjö GIK.

– Vi vill komma ut som ett hungrigt och spelsuget lag som tar fram de bästa sidor av de kvaliteterna som finns i det här laget, säger assisterande tränaren Anders Jacobsson.

LFCs spelmässiga inledning på Damallsvenskan har varit en ojämn historia. Laget har blandat suveränt spel under längre stunder med sämre prestationer, något som kan vara en orsak till den nuvarande niondeplatsen.

– Jag tror det beror på olika faktor så som att vi har ett nykomponerat lag och vi har kommit ut på planer som har varit svårhanterliga för våra tjejer. De två faktorerna är de som har påverkat oss mest. Men det känns som att vi är på gång, planen kommer bli bättre och det kommer gynna vårt spel.

Morgondagens motståndare Vittsjö var den stora överraskningen i fjolårets upplaga av Damallsvenskan. Än så länge har de inte lyckats motsvara årets förväntningar och ligger just nu på en tiondeplats, på samma poäng som LFC men med en sämre målskillnad.

Vad blir viktigt i ert spel i morgon?
– Viljan att vara delaktig i spelet, viljan att kreativ ute på planen för att lösa problemen där ute. Det tror jag är ingredienser som blir viktiga i morgon.

Läget i laget?
– Stina Blackstenius är magsjuk. I övrigt är alla spelare tillgängliga för spel.

2013-05-07 19:15

Skrivet av: Gustaf Pettersson