Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

Tabellsexan LFC vill närma sig topplagen

En högkvalitativ match är att vänta i morgon. Tabelltvåan LdB Malmö kommer till Linköping för att göra upp med tabellsexan Linköpings FC i den åttonde omgången av Damallsvenskan.

Efter vinsten mot Kristianstad gick LFC in i ett långt uppehåll. Hela tio dagar har gått mellan den senaste matchen och morgondagens utmaning. LdB Malmö gästar Linköping och Linköping Arena i den åttonde omgången av Damallsvenskan.

– Jag tror att matchen i morgon kommer bli en högkvalitativ match mellan två lag som har ambitionen att komma högt upp när vi ska sammanfatta säsongen. Som det har varit de senaste veckorna har vi utvecklats enormt i vårt anfallsspel så jag hoppas att vi ska orka utsätta Malmö för hot i morgon, säger LFCs Anders Jacobson.

I en haltande tabell ligger LFC på sjätteplats, sju poäng bakom Malmö som ligger på andraplats. I morgon är tanken att LFC ska göra ett försök att närma sig Malmö, samt de övriga topplagen i Damallsvenskan.

– Vi ska komma till mycket avslut, vi ska störa dem i deras omställningsspel och med de spelare som vi har planen besitter de kvalitéerna för att störa Malmö. Sen har vi fördelen av en hemmarena så känslan inför morgondagen är väldigt god.

Hur är läget i laget?
– Alla spelare är tillgängliga för spel i morgon förutom Petra Larsson, Linda Sällström och Tilda Heimersson.

2013-05-27 19:25

Skrivet av: Gustaf Pettersson