Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Mallbacken 130609
Foto: Ted Malm

LFC vill hitta spelet frÄn vÄrsÀsongen

Efter tvÄ raka förluster i Damallsvenskan siktar LFC pÄ att bryta den negativa trenden i morgon. Tiondeplacerade PiteÄ IF stÄr för motstÄndet nÀr LFC ska ta upp jakten pÄ tredjeplacerade Göteborg.

– För oss handlar det om att hitta tillbaka till det vi gjorde när vi var bra under vårsäsongen. Vi har haft en ganska brandskattad trupp de två första matcherna efter uppehållet och det är först nu som vi har en full trupp igen, vilket känns positivt, säger Martin Sjögren.

LFC har under hela säsongen haft problem med sitt anfallsspel och har i många matcher fått jobba väldigt hårt för att skapa målchanser. De två senaste matcherna har bara inneburit ett mål framåt och det är något som laget har jobbat på att förbättra under veckan.

– Vi vill få lite mer tryck i anfallsspelet, vilket vi har tränat på och pratat om under veckan. Vi är inte riktigt nöjda med det då vi har fått jobba lite för hårt för att skapa chanser.

Nyförvärven Brianna Davey och Eunice Beckmann har anslutit till LFC under de senaste veckorna och de båda är spelklara till morgondagens match mot Piteå.

– Eunice har offensiva kvalitéer som vi inte riktigt har haft på den positionen. Sen har hon en bit kvar tills hon är redo att spela från start då hon kommer från två veckors försäsongsträning i Tyskland. Brianna gjorde bra ifrån sig på hennes första träning som var idag och vi får se hur det ser ut under nästa vecka.

Läget i laget: Sofia Lundgren och Linda Sällström är inte tillgängliga för spel i morgondagens match. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

2013-08-17 13:05

Skrivet av: Gustaf Pettersson