Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC - Malmö 130528
Foto: Ted Malm

LFC fortsätter jaga Göteborg

Med sex omgångar kvar att spela av Damallsvenskan ligger Linköpings FC i ett bra läge i Damallsvenskan. Man innehar fjärde platsen i tabellen, endast en poäng efter Göteborg på den tredje.

I morgon har LFC en god chans att sätta press på Göteborg i kampen om tredjeplatsen då de reser till bortamatchen mot Sunnanå.

– Känslan är att vi har kommit tillbaka litegrann. Vi var bra mot Kristianstad, framförallt i andra halvlek och spelade med mycket fart, hade många spelare som ville vara delaktiga i anfallsspelet. Det blir också viktigt mot Sunnanå då jag tror att vi kommer att få en hel del anfall, säger Martin Sjögren.

LFC repade sig efter förlusten mot Malmö genom att besegra Kristianstad med 3-1 på hemmaplan. Den fotboll som LFC presterade under andra halvlek mot KDFF vill Martin Sjögren att laget ska rida vidare på.

– Det blir viktigt att behålla farten i spelet. Jag tror att vi har lite högre fart än dem och det blir viktigt att vi lyckas behålla den, samt våga fylla på med spelare i offensiven. Vi vill ha lite mer tryck djupt ner på offensiva planhalva, vilket vi gjorde bra mot Kristianstad.

Läget i laget?
– Det är frågetecken för Charlotte Rohlin och Mariann Gajhede.

2013-09-07 16:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson