Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Folkungavallen översikt
Foto: Tobias Josefsson

Äntligen dags för match igen

Efter uppehåll för EM-kval är det äntligen dags för seriespel igen där LFC möter Örebro på bortaplan. - Det kommer att krävas en hundraprocentig insats om vi ska lyckas, säger tränaren Daniel Pettersson.

Äntligen dags för match igen efter ett uppehåll för EM-kval. Utan att överdriva kan man väl säga att det var LFC som sköt Sverige till EM. Maria Karlsson, Sara Larsson och "Jossan" gjorde mål mot Ungern och "Landis" sköt segermålet i matchens sista minut mot Italien (efter passning från Sara Larsson).

Bara hoppas att de som varit i väg har konserverat formen och att de hinner ladda om batterierna inför helgens match mot Örebro. Ett Örebro som haft tre veckor på sig att förbereda sig för just den här matchen medan vi, på grund av ovannämnda kvalmatcher, haft manfall på träningarna men, men…

Örebro är ett välorganiserat lag vars främsta styrka ligger i defensiven. De har en reslig backlinje och en duktig målvakt och det brukar vara ganska tillknäppta tillställningar när vi drabbar samman. Vi åker dock upp till Örebro för att ta tre poäng, något annat har vi inte för ögonen, men det kommer att krävas en hundraprocentig insats om vi ska lyckas.

Jag räknar med att ställa upp med ungefär samma lag som senast, möjligtvis med ett undantag men det får lördagsträningen avgöra. Det är många spelare som sett spelsugna ut under uppehållet där det framför allt känns som om våra båda brasilianskor börjar hitta storformen. Tror inte att konstgräset på Behrn Arena är till någon nackdel varken för dem eller för någon annan hos oss.

Daniel Pettersson, tränare LFC

2008-05-09 23:21

Skrivet av: Daniel Pettersson