Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-Kristianstad 2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC Àr ute efter revansch

Linköpings FC:s öde i Champions League avgörs i kvÀll. Vid vinst med 1-0 eller tvÄ mÄl gÄr man vidare, annars Àr Àventyret slut för den hÀr gÄngen.

I kvÀll Àr det sÄ dags för returmöte i Champions League pÄ Linköping Arena. LFC föll i första matchen med 2-1 och det mÀrks pÄ trÀnaren Martin Sjögren att han Àr ute efter revansch.

– Vi Ă€r revanschsugna efter förra veckans förlust pĂ„ bortaplan. Vi lyckades göra ett mĂ„l och det gav oss Ă€ndĂ„ ett utgĂ„ngslĂ€ge som Ă€r ganska bra inför kvĂ€llens match pĂ„ hemmaplan, sĂ€ger Martin Sjögren.

Vad ska ni göra annorlunda?
– Vi har studerat matchen pĂ„ bortaplan och har kommit fram till vad vi ska göra annorlunda för att kunna vinna kvĂ€llens match mot Liverpool. De Ă€r som bekant ett fysiskt starkt lag och det Ă€r nĂ„got som vi mĂ„ste hantera för att kunna vinna matchen.

LFC har sista tiden haft problem med sitt anfallsspel och har haft vÀldigt svÄrt att göra mÄl framÄt. Till kvÀllens match hoppas Sjögren fÄ se en förÀndring.

– Vi har haft svĂ„rt att göra mĂ„l sista tiden sĂ„ naturligtvis har anfallsspelet varit i fokus pĂ„ de senaste trĂ€ningarna. Det gĂ€ller för oss att hitta tillbaka till vĂ„rt sjĂ€lvförtroende i anfallsspelet och det gör vi endast genom att jobba hĂ„rt sĂ„ att mĂ„lchanser uppstĂ„r.

Hur viktig blir publiken? – Jag hoppas att Linköpingsborna sluter upp nu nĂ€r vi har kommit till Champions League. Det skulle vara vĂ€ldigt roligt om det blev en stor publik som hejade fram oss och förhoppningsvis kan fĂ„ se oss avancera till nĂ€sta omgĂ„ng.

2014-10-16 09:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson