Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC möter AIK pÄ Linköping Arena idag

I eftermiddag spelar Linköpings FC trÀningsmatch pÄ Linköping Arena. För motstÄndet stÄr damallsvenska konkurrenten AIK. AIK har spelat tvÄ trÀningsmatcher och har gÄtt segrande ur bÄda. Dessutom innehÄller laget före detta LFC-spelarna Jennie Nordin och Emma Lundh.

– Alla matcher Ă€r viktiga utifrĂ„n att det Ă€r en förberedelse vi har inför tĂ€vlingssĂ€songen. Vi vill vinna varje match och bygga ett bra sjĂ€lvförtroende genom bra prestationer. Matcherna pĂ„ den hĂ€r delen av sĂ€songen Ă€r viktiga för att skapa en vinnarkultur men ocksĂ„ ett sĂ€tt för oss att bygga vĂ„rt spel och prova olika saker, sĂ€ger LFC:s Anders Jacobsson.

Ni har valt att spela mot olika typer av motstÄnd. Varför?
– Vi har valt att matcha mot olika typer av motstĂ„ndare för att utveckla vĂ„rt spel och prova olika sĂ€tt för att ta oss an olika typer av fotboll. Det Ă€r viktigt om vi ska vara framgĂ„ngsrika under 2015.

Hur har försÀsongen varit sÄ hÀr lÄngt?
– FörsĂ€songen har varit bra sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt. Vi har trĂ€nat pĂ„ riktigt bra under en mĂ„nads tid och tjejerna har fĂ„tt en bra uppbyggnadstrĂ€ning. Just nu Ă€r vi i en fas dĂ€r vi fokuserar mycket pĂ„ vĂ„rt spel och en förbĂ€ttring av fotbollsfysiken.

LĂ€get i laget:
Renée Slegers Àr den enda spelare som inte Àr tillgÀnglig för spel pÄ grund av skada.

2015-02-17 13:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson