Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Seger kÀmpar 2009
Foto: Filip Oskarsson

Tuff omstart

Efter uppehÄll för landslagsspel drar Damallsvenskan igÄng igen och för LFC vÀntar en tuff bortamatch mot PiteÄ pÄ lördag. - Vi stÀlls mot en mycket bra nykomling, sÀger LFC-trÀnaren Magnus Wikman.

Speluppehållet där LFC haft en hel rad spelare borta på olika landslagsuppdrag är över och på lördag startar seriespelet upp igen. För LFC:s del innebär omstarten en resa till Norrbotten för match mot duktiga nykomlingen Piteå. Så här säger Magnus Wikman inför lördagens fajt:

Till helgen möter vi Piteå - en pigg nykomling som skapat stort intresse i sin hemstad, vilket säkert kommer medföra mycket publik och en härlig atmosfär när vi möter dem.

Piteå har inför säsongen förstärkt laget med meriterade June Pedersen och tre duktiga kanadensiskor. Dessutom har man värvat flera norrländska spelare. Det är helt klart att vi ställs mot en mycket bra nykomling och vi hoppas att det blir en härlig inramning och en bra match.

Vi har haft ett två veckor långt speluppehåll på grund landslagsspel, vilket inneburit att vi haft många spelare borta på landslagsuppdrag. En del av spelarna har varit lite slitna när de kommit tillbaka och tyvärr blev Maja Krantz fotskadad i U21/23-landskampen mot Danmark. Vi hoppas och tror dock att hon ska kunna vara tillbaka i spel väldigt snart.

Vi har haft vår bästa träningsvecka på länge, vilket bådar gott inför helgens match i Norrbotten.

Piteå kommer bjuda på ett intensivt försvarsspel och försöka kontra på oss, men också försöka sticka in bollar i djupled. Det gäller att vi är noggranna i vårt anfallsspel, men också i vårt försvarsspel.

Glädjande är att Cathrine Paaske Sörensen som missade matchen mot Stattena nu är tillbaka i fullgott skick och har kunnat träna för fullt hela veckan.

Fotbollshälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-04-30 20:00

Skrivet av: Webbredaktionen