Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 
LFC-AIK 26/5
Matchen direktsänds på
>> sverigewebben.se

 

 

 

Mia K mot Gbg 2009
Foto: Filip Oskarsson

Siktet inställt på seger

Med en stigande formkurva har LFC siktet inställt på tre poäng när AIK gästar Folkungavallen i morgon tisdag. - Känslan är att vi närmar vi oss formen mer och mer och vi siktar självklart på seger, säger Magnus Wikman.

I morgon tisdag väntar AIK hemma på Folkungavallen. Ett AIK som börjat säsongen helt okej. Visserligen lite onödiga poängtapp i början av säsongen, precis som vi, men sedan har de tagit tre raka segrar innan de förlorat två täta och jämna matcher mot Umeå respektive Malmö.

Solnalaget är starkt bakåt och som släpper till få mål, men har inte heller gjort överdrivet mycket mål framåt. Laget är väldigt passningsskickligt och vassa på fasta situationer där de gjort flera mål under säsongen. 

Matchen blir intressant på många sätt, men kanske lite extra då AIK spelar en fotboll som liknar vår med mycket passningar och med stor intensitet både i anfalls- som försvarsspel.

Vi har spelat en omgång i Svenska Cupen sedan vår förra allsvenska match mot Djurgården. En cupmatch vi vann med 10-0 borta mot Oskarshamnlaget, Rödsle. Matchen sågs av storpublik, nästan 1 200 personer, vilket skapade en härlig inramning.

Känslan är att vi närmar vi oss formen mer och mer. Tryggheten ute på planen, tydligheten i spelet samt attityden där ute har ökat match för varje match och jag hoppas vi kan fortsätta utvecklas och vinna mot AIK, vilket vi självklart siktar på.

Tyvärr är Folkungavallen fortfarande lite ojämn (pga den tidiga starten på säsongen) vilket gör att underhållningen kanske inte blir den vi skulle vilja bjuda på, men ettt försök ska vi göra och vi hoppas även att ni sluter upp nu när vi går in i ett väldigt tufft skede i säsongen med matcher mot de tippade topplagen. Vi behöver allt ert stöd för att vi ska fortsätta kunna konkurrera på allvar med de övriga lagen.

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-05-25 11:30

Skrivet av: Magnus Wikman