Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Mia K mot Gbg 2009
Foto: Filip Oskarsson

LFC vill ta revansch

På söndag tar LFC bussen till Göteborg för en tuff bortamatch mot tabelltvåan Kopparbergs/Göteborg. - Vi har revansch att utkräva, säger LFC-tränaren Magnus Wikman inför matchen.

Vi ställs mot serietvåan Göteborg som gjort det bra under första halvan av säsongen och som också är kvar i Svenska Cupen.

Göteborg är ett av två lag vi inte vunnit mot i en tävlingsmatch under året och vi har revansch att utkräva efter förlusten hemma på Folkungavallen i andra omgången.

Det är ett välorganiserat lag med stabilt försvar och två skickliga forwards. Forwards som kan hålla igång motståndarlaget på egen hand och som vi måste se upp lite extra med.

I söndagens match kommer det krävas att vi är disciplinerade i vårt försvarsspel, men kanske än mer vårt anfallsspel. Vi måste också vara noggranna och beslutsamma i straffområdena. Kan vi vara det har vi en bra chans att vinna.

Mot Göteborg som är duktiga defensivt är det viktigt att vi håller ett högt bolltempo och flyttar bollen snabbt. Noggrannheten och beslutsamheten i offensivt straffområde är extra viktiga mot Göteborg som har två skickliga mittbackar och en väldigt duktig målvakt.

Vi har haft bra självförtroende i truppen hela säsongen och segern mot Malmö i cupen gav oss ett nytt kvitto på vad vi kan.

Vänliga hälsningar

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-06-26 22:00

Skrivet av: Magnus Wikman