Together we stand, together we support

19 januari 2024

Tobias Stucki är ny akademiansvarig

Tobias Stucki är ny akademiansvarig

LFC Akademi är vår elitförberedande ungdomssatsning där unga talanger ska få bästa möjliga fotbollsutbildning för att kunna bli elitspelare. Från och med 2024 tar Tobias Stucki över som ansvarig för akademin efter Fredrik Falkevall.

LFC Akademi startade 2020 med ett F17-lag. Året därpå utökade vi med F19. Fredrik Falkevall, tidigare akademiansvarig, slutade under hösten-23 för att istället bli huvudtränare för herrlaget i Vimmerby IF.

– Vi startade egentligen med ett blankt blad utan något ungdomslag under hösten 2019. Från det läget har vi på en ganska kort tid byggt upp en väl fungerande och relativt framgångsrik verksamhet, säger Fredrik Falkevall. Det har många gånger varit ett hårt jobb tillsammans med flera andra ledare som på sin fritid lagt ner många timmar. Samtidigt har det givetvis varit en väldigt rolig resa där jag lärt känna många trevliga människor och fått många fina minnen som jag kommer ta med mig. När jag fick ett erbjudande om att arbeta heltid som tränare i en annan förening var det en chans som jag kände var svår att tacka nej till. Jag kommer nu därför att lämna över stafettpinnen till nya krafter. Självklart kommer jag ändå följa LFC och akademins framfart framöver. Jag vill tacka alla i och runt om föreningen för en väldigt trevlig tid och önska ett stort lycka till framåt.

– Som ansvarig har Fredrik varit med och byggt upp vår akademi under dessa år. En viktig satsning för föreningen, men kanske framförallt för alla unga talanger som behöver komma närmare en elitmiljö. Jag vill tacka Fredrik för det han gjort för LFC och önskar honom lycka till i Småland, säger Erik Nordqvist, klubbchef.

Tobias Stucki var under förra året ansvarig för vårt projekt Generation M. Nu tar han alltså över även som akademiansvarig. Han kommer också till en början vara en del av den nya U-lagssatsningen.

– Tobias kan redan vår verksamhet bra och är väl insatt i ungdomsfotbollen i regionen. Det känns bra att han får ett större ansvar i LFC, säger Erik Nordqvist.

Tobias Stucki om uppdraget:

– Det känns roligt och inspirerande att få nya arbetsuppgifter. Vi kommer fortsätta vårt arbete med att utveckla akademin, det finns mycket kunskap och kompetens som vi ska ta tillvara på. Vi gör redan många saker väldigt bra samtidigt som jag säkert kommer få syn på saker som vi behöver tänka annorlunda kring. Ambitionen är att fortsätta utveckla unga spelare som sedan ska ta klivet in i elitmiljön.

LFC Akademi drar igång sina första träningsmatcher den 28/1 då F19 möter Smedby. Söndagen den 4/2 spelar både F17 och F19 hemma mot AIK.

Aktuellt

18 maj 2024
Inför omgång 7; Linköping FC – Djurgårdens IF
Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

PlatinumCars arena

Nästa match

LFC

IKW

måndag 27 maj
kl. 19:30

Division 4 Östra –

Bilbörsen Arena

Nästa match
Växjö DFF

VÄX

LFC

fredag 24 maj
kl. 19:00

F19 Södra –

Bilbörsen arena

Nästa match
IFK Norrköping

NOR

LFC

lördag 25 maj
kl. 0:00

F17 Södra Svealand –

Platinumcars Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC