Together we stand, together we support

5 juni 2024

Vi skänker pengar till Common Goal och projektet Play Proud

Vi skänker pengar till Common Goal och projektet Play Proud

Världen över möter LGBTQ+communityn dagligen diskriminering både på och utanför planen. LGBTQ+-diskriminering finns i många former – allt från homofobiska sånger på läktaren till lagar som kriminaliserar HBTQ+-identiteter.

Linköping FC var inte bara en av sponsorerna till Linköping Pride som gick av stapeln förra veckan; A-lagets två spelare, Delaney Baie Pridham och Noor Eckhoff, designade också en unik uppvärmningströja som bars av både F17-laget och elitlaget på våra respektive Östgötaderbyn lördag 25 maj.

– Lejoninnan på framsidan representerar mod och viljan att vinna. Lejoninnorna på ryggen symboliserar sammanhållning, familjen (LFC) och att vi alltid har varandras ryggar, säger Noor Eckhoff.

– Regnbågens färger syns tydligt på tröjan, i både ord och lejoninnans rivmärken. Färgerna i orden frigörs från lejoninnorna och stiger uppåt, vilket symboliserar vårt stöd för Pride. Rivmärkena, fyllda med Pridefärger, representerar vår kamp för jämställdhet, säger Delaney Baie Pridham.

För Linköping FC är kampen för alla människors lika värde otroligt viktig och genomsyrar föreningen; från styrelse, kansli, tränarstab och spelare. Kort sagt – ALLA är välkomna till LFC.

Pengar till Play Proud

Tröjorna ligger ute på auktion på Tradera och en del av pengarna, förutom sponsorskapet till Linköping Pride, kommer att skänkas till en organisation som heter Common Goal. Drivkraften i organisationen är att använda fotbollen som verktyg och arena för att förändra samhället på olika sätt genom projekt de driver. LFC kommer att ge pengar till projektet “Play Proud”.

Play Proud är ett gräsrotsdrivet program som arbetar med alla intressenter inom fotboll för att göra samhällen och arenor till en säkrare plats för LGBTQ+-communityn. Play Proud stärker fotbollsklubbar och organisationer runt om i världen genom att utrusta tränare och medarbetare med färdigheter och kunskaper för att säkerställa att LGBTQ+-inkludering alltid finns med i arbetet, både på och utanför fotbollsplanen.

Play Proud tror att alla har förmågan att vara allierade och stöd till LGBTQ+-personer. Programmet syftar till att utrusta tränare, medarbetare och klubbrepresentanter med färdigheter och kunskaper för att vara mentorer för HBTQ+-ungdomar, allierade på arbetsplatser och champions på att inkludera i sina verksamheter.

Sedan pilotprojektet har Play Proud expanderat globalt och utbildat 50 tränare från 13 länder runt om i världen. Under 2020/2021 utbildade Play Proud 23 tränare från 7 länder i Europa, Afrika söder om Sahara och Asien. År 2022 samlar Common Goal fotbollsorganisationer på gräsrotsnivå, fangrupper och professionella fotbollsklubbar från MLS, NWSL, USL, Liga MX och CPL för att ENA den nordamerikanska kontinenten och främja inkludering av HBTQ+ inför FIFA fotbolls-VM för män i 2026.

Du kan läsa mer om Play Proud och det Common Goal här.

LFC vill också rikta ett stort TACK till sponsorerna IMI Supply Chain Solutions, Unisport och Select för att vi tillsammans kan sprida ett kärleksfullt budskap och bidra till ett bättre samhälle!

Aktuellt

15 juni 2024
Inför omgång 11; Linköping FC – KIF Örebro DFF
Nästa match

LFC

KIF Örebro

ÖRE

söndag 16 juni
kl. 15:00

OBOS Damallsvenskan –

Bilbörsen arena

Nästa match

LFC

SIK

söndag 16 juni
kl. 18:00

Division 4 Östra –

Anders Ljungstedts

Nästa match
Malmö FF

MFF

LFC

söndag 23 juni
kl. 15:00

F19 Södra –

Malmö Stadion

Nästa match

LFC

SIF

onsdag 19 juni
kl. 19:00

F17 Södra Svealand –

Bilbörsen Arena

Bli medlem i Linköping FC

Bli medlem i Linköpings Football Club och upplev fotbollsglädjen på nära håll!

Sök på Linköping FC