Together we stand, together we support

9

Norway

Cathinka Tandberg

Cathinka är en norsk fotbollsspelare som kom till LFC 2023. Hon spelar som forward och har en imponerande karriär bakom sig. Redan vid 5 års ålder började Cathinka sin fotbollsväg i IL Heming, där hon spelade tillsammans med olika pojklag. Senare gick hon med i flicklaget och blev snabbt en av de bästa spelarna där. Det var ett lag för spelare födda 2001, och Cathinka visade sin talang och passion för sporten.

År 2018 tog Cathinka steget och flyttade till Stabæk, i hopp om att nå A-laget. Tyvärr fick hon inte den möjligheten, men det hindrade henne inte från att fortsätta satsa på sin fotbollskarriär. 2020 fick hon en fantastisk chans att ansluta till Lyn, samtidigt som hon fortsatte sin utbildning på Wang sporthögskola från 16 års ålder.

Inför säsongen 2023 gjorde Cathinka det modiga valet att flytta utomlands och ansluta sig till Linköpings FC i Damallsvenskan, som är en av de bästa lagen. Hon imponerade verkligen under hela säsongen och visade upp sina färdigheter på planen.

Cathinkas insatser har inte gått obemärkt förbi. Efter att flera spelare drog sig ur, belönades hon med en plats i Norges landslag för matcherna i UEFA Women’s Nations League mot Frankrike 2023-24. Det är en stor ära för henne och visar verkligen vilken framstående spelare hon är. Hon är en inspirerande ung fotbollsspelare med en lysande framtid.

Fler nyheter

Spelförståelse
Teknik
Fysik

Sök på Linköping FC