Together we stand, together we support

23

Sweden

Cornelia Kapocs

Cornelia Kapocs kom till Linköping FC inför säsongen 2021 efter att ha visat framfötterna rejält med IK Uppsala. Hon kom snabbt in i gruppen och bjöd på både läckra assist och mål förra säsongen.

Du kom från Uppsala till LFC förra säsongen, vad skulle du säga var de största skillnaderna mellan att dessa två lag? Var det något som överraskade dig?

Det finns såklart skillnader i varje lag och när jag var i Uppsala var vi ett ganska ungt lag. När jag kom till Linköping fanns fler erfarna röster som man kunde lyssna på. Detta var såklart inte överraskande men såklart nytt och bra för mig.

Efter en första säsong som LFC-spelare, vad har du för förväntningar på dig själv och på laget inför denna säsongen?

Självklart vill jag och laget göra det bättre än förra året och ta nya steg denna säsongen. Vi behöver helt enkelt vinna mer matcher och utveckla vårt spel ännu mer. Vi har blivit mer samspelta i år och det ska vi fortsätta utveckla. Jag själv vill prestera bättre fotboll och tillföra ännu mer till laget. Både poäng men också ta en större roll på och utanför plan.

 

Beskriv dig själv som fotbollsspelare, vad kan man förvänta sig av dig på planen?

Jag tror att det man kan förvänta sig av mig är att jag alltid kommer ge hundra procent oavsett vad det är för typ av match. Jag vill ha mycket boll och gillar att bli rättvänd för att utmana motståndarens backlinje.

Varför spelar du på striker/anfall? Berätta om ”resan” till den position du spelar.

När jag var yngre var jag alltid bra på att göra mål och hitta sätt för att kunna göra mål. Att äga boll, göra mål och sen fira mål tillsammans har alltid varit det roligaste med fotbollen. Mina offensiva styrkor har alltid varit starkare än de defensiva så för mig har det kommit väldigt naturligt. När jag kollar fotboll tittar jag nästan bara på vad anfallarna gör eller hur lagen spelar anfallsfotboll.

Vilket är det absolut bästa sättet att göra mål på? 

För mig är det bästa sätter att skjuta utanför boxen eller att vi i laget har ett fint kombinationsspel som leder fram till mål.

Har du någon förebild? I så fall vem och varför?

Jag har väldigt många förebilder och har svårt att peka ut just en. För mig finns det många olika personer med olika anledningar till varför de är mina förebilder.

– Rent fotbollsmässigt är det lite enklare för mig. Två speciella fotbollsspelare för mig är Pirlo och Messi. Jag gillar Pirlos sätt att se spelet och så som han spelade fotboll. Messi har jag följt och tittat på sen jag varit yngre och är helt otrolig med och utan bollen.

Som anfallare i Damallsvenskan, vad behöver man vara allra bäst på enligt dig?

Jag skulle säga i situationerna 1 mot 1 och kunna att slå sin motståndare i olika situationer. Men också vara bra på att avsluta både i och utanför boxen.

Avsluta meningen: Det bästa med att spela i LFC är…. gemenskapen i laget, Loben och Lejonflocken!

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Då sitter jag i soffan och tittar jag på fotboll eller någon serie. Annars blir det lunch på Mocca Deli.

Berätta något om dig som ingen vet. 

Jag är livrädd för spindlar.

Fler nyheter

Spelförståelse
Teknik
Fysik

Sök på Linköping FC