Together we stand, together we support

17

Sweden

Nellie Karlsson

Vi är igång med andra halvan av säsongen och därmed fortsätter vi vår “resa” i årets trupp med en liten intervju där vi porträtterar vår back Nellie Karlsson.

Första halvan av säsongen är avklarad – hur känns det och hur är känslan i laget?

Det känns väldigt bra. Tycker vi ska vara nöjda med vår vårsäsong samtidigt som det såklart alltid finns saker att utveckla i vårt spel. Känslan i laget är jättebra. Vi är ett harmoniskt gäng som har väldigt roligt tillsammans och det tror jag vi har stor nytta av på plan. 

Och en följdfråga på det eftersom du bytte lag: med facit i hand – var det ett bra val och vad är skillnaderna mellan LFC och Växjö? 

Det var ett tufft beslut att lämna Växjö men med facit i hand är jag jättenöjd med mitt beslut. Jag trivs väldigt bra både i staden och i laget. I Växjö slogs vi oftast för att hålla oss kvar vilket gjorde att mest fokus hamnade på defensiven. Nu i LFC är vi med i toppen och ska vara det drivande laget i varje match. Det är en annan utmaning men roligt.

Satte du några individuella mål för denna säsongen och i så fall, hur ligger du till?

Jag har under hela min uppväxt spelat på offensiva positioner och tycker att uppspelsfasen är en av mina styrkor. Men eftersom mycket fokus de senaste åren varit på det defensiva spelet ville jag denna säsongen fokusera mer på mitt offensiva spel igen. Ju längre säsongen har gått desto bättre känner jag att det har gått med den biten. Så jag tycker absolut att det går i rätt riktning. 

Beskriv dig själv som fotbollsspelare, vad kan man förvänta sig av dig på planen? 

Det man kan förvänta sig av mig på planen är att jag alltid går in 100 % i duellerna och gör mitt bästa för laget. Jag har även en bra vänsterfot och är duktig på huvudet. Sen tycker jag att man kan förvänta sig något nickmål då och då. 

Varför spelar du back? Berätta om ”resan” till den position du spelar. 

Fram till jag var 22-23 spelade jag faktiskt mest forward. Jag hade provat på att spela lite ytterback tidigare men spelade främst på en offensiv position. När Växjö DFF 2018 tog klivet upp i Damallsvenskan tyckte dåvarande tränaren Pierre Fondin att jag hade kvaliteter som var passande för en back. Jag hade dessutom haft väldigt mycket skador fram tills dess och backpositionen kunde vara mer skonsamt mot min kropp. Efter det så har jag varit fast.

Ovanstående spindel visar Nellies kvaliteter som fotbollsspelare baserade på data från fotbollsanlaysplattformen PlaymakerAi från nuvarande säsong. Hennes spindel är bättre än genomsnitten inom aktioner som närkampsspel, försvarsspel, passningsspel och huvudspel.

 

Har du någon förebild? I så fall vem och varför?

Jag skulle inte säga att jag har någon specifik förebild på fotbollsplanen. Däremot ser jag väldigt mycket upp till min familj som alltid ställer upp för mig och är goda medmänniskor. 

Vem är den bästa fotbollsspelaren du har spelat MED och MOT?

Den bästa spelaren jag spelat mot är Ramona Bachmann när hon var i sin prime i Damallsvenskan. Jag har spelat med många bra spelare och det är svårt att välja ut en, så jag får nog passa på den. 

Avsluta meningen: Det bästa med att spela i LFC är….

Att vi spelar en rolig fotboll och fungerar väldigt bra ihop som lag. 

Vad tycker du om Linköping som stad nu när du har varit här ett tag?

Jag gillar staden. Det är en större stad samtidigt som du i princip kan ta dig med cykel överallt. Centrum är väldigt mysigt och har bra puls nu på sommaren. Ett litet minus för blåsten och sen kan jag ibland sakna de småländska skogarna. Men överlag trivs jag väldigt bra. 

Hur kom det sig att du började spela fotboll och att du har valt att satsa på en proffskarriär?

Jag kommer från en fotbollsfamilj så att jag skulle hålla på med fotboll kom ganska naturligt. När jag va liten höll jag även på med innebandy och friidrott men det var alltid fotboll som var nummer ett. Jag spelade varje rast och försökte alltid tvinga med någon i familjen med ut i trädgården för att skjuta. Sen har det bara rullat på och eftersom jag alltid tyckt fotboll varit så roligt var det en självklarhet att satsa på det.

LFC har häng på Champions League nu, vad skulle det betyda för dig att få spela CL nästa säsong och hur ska ni göra för att befästa en topp 3-plats?. 

Det skulle vara en barndomsdröm att få spela Champions League och fantastiskt roligt. Först och främst behöver vi komma upp i samma standard som vi höll under vårsäsongen. Sen finns det delar i vårt spel som vi vill utveckla för att skapa mer målchanser. Sen klyschigt nog är det en match i taget som gäller. 

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

Jag har ett väldigt stort idrottsintresse generellt så det blir att jag kollar mycket idrott. Just nu är det mest fotboll och padel, men jag kollar på i stort sett alla bollsporter till och från. Annars gillar jag att umgås med familj och vänner och sen blir det en hel del serietittande.

Fler nyheter

Spelförståelse
Teknik
Fysik

Sök på Linköping FC